Red Ball Express Camp Liberty Nieuwkoop 2020

Dit evenement heeft helaas al plaatsgevonden

Suggesties voor jou

Bekijk hier het hele aanbod

Door naar Red Ball Express Camp Liberty Nieuwkoop 2020

Red Ball Express Camp Liberty Nieuwkoop 2020

  • Cultuur

Over dit evenement

Het CRASH Luchtoorlog – en Verzetsmuseum ’40-’45 uit Aalsmeerderbrug zal in samenwerking

met het Historische Genootschap Nieuwkoop e.o. in weekend van 18, 19 en 20 september 2020 de bevrijding van 1945 in Nieuwkoop laten herleven.

De activiteiten zullen zowel op het land, als op het water en in de lucht zichtbaar zijn waarbij het bevrijdingsbivak de sfeer van de Tweede Wereldoorlog gestalte zal geven. Het publiek zal ruim de gelegenheid krijgen om dit allemaal van dichtbij mee te maken en het kamp kunnen bezoeken.

Het weekend begint op vrijdag 18 september, het Red Ball Express Camp Liberty Nieuwkoop 2020 is dan geopend voor schooljeugd gevolgd door later in de middag openstelling voor het publiek. Om 17.00 uur is dan de eerste activiteit van het Bevrijdingsweekend met ‘Rolling Tracks’. Hier zullen tanks en rupsvoertuigen een korte route rijden in Nieuwkoop als opening van het weekend. Ook ’s avonds is het RBE Camp Liberty open voor het publiek.

Op zaterdag 19 september zullen de voertuigen van het Camp Liberty zich klaar maken voor de bevrijdingsrit door de regio. Vanuit het CRASH Luchtoorlog –en Verzetsmuseum ’40-’45 is op dat moment een grote colonne voertuigen onderweg onder de naam Red Ball Express, die dan zal oprukken en aansluiten bij de voertuigen in Nieuwkoop om dan in volledig gesloten colonne de bevrijdingsrit door alle dertien kernen van de gemeente Nieuwkoop te gaan rijden. Dit is een onderdeel waarop apart door deelnemers kan worden ingeschreven, gelijk aan de bekende jaarlijkse rondrit van het museum.

Zondag 20 september is het RBE Camp Liberty weer open voor het publiek en zal het laatste deel van het Evenement zal plaatsvinden op de sportvelden van Nieuwkoop. De band Seaforth Highlanders voor de muzikale omlijsting, er vind een parachutisten-dropping plaats en er wordt door het Ere-peleton Binnenlandse Strijdkrachten een demonstratie gegeven

De komende periode zal meer duidelijk worden over de programma-onderdelen.

Alleen dingen doen is leuk, maar soms is samen nog leuker!

Deel deze activiteit met je familie, vrienden en kennissen.