Procol Harum in Luxor Live

Dit evenement heeft helaas al plaatsgevonden

Suggesties voor jou

Bekijk hier het hele aanbod

Door naar Procol Harum in Luxor Live

Procol Harum in Luxor Live

  • Muziek

Over dit evenement

De Britse band Procol Harum, onder leiding van Gary Brooker, scoorde in de jaren ’60 grote hits met nummers als ‘A Whiter Shade of Pale’, ‘Homburg’ en ‘A Salty Dog’. De muzikanten, sinds het begin van de jaren zestig bij elkaar, gaan de geschiedenis in als de wegbereiders van de progressieve rock.

Procol Harum
Ook in de jaren ’70 is de band mateloos populair met songs als ‘Nothing but the Thruth’ en ‘Pandora’s Box’. Na meer dan 40 jaar toert de band nog steeds de hele wereld over. Procol Harum had als één van de eerste groepen groot internationaal succes met een symfonieorkest. In samenwerking met het Edmonton Symphony Orchestra verschijnt de hit ‘Conquistador’ in 1972

De samenstelling van de band is in de loop van de jaren verschillende keren veranderd, maar zanger/pianist Gary Brooker en tekstschrijver Keith Reid zijn constanten. In 2014 bracht Procol Harum een live dubbelalbum uit en bewijst hiermee nog steeds een indrukwekkende show neer te zetten. In 2017 brachten ze zowel een verzamelalbum als het eerste studio-album in 14 jaar uit! Tegenwoordig bestaat de band uit Gary Brooker, Geoff Whitehorn, Matt Pegg, Josh Phillips en Geoff Dunn.

Alleen dingen doen is leuk, maar soms is samen nog leuker!

Deel deze activiteit met je familie, vrienden en kennissen.