Niklas Paschburg, presented by ADE

  • Muziek

Over dit evenement

Terug in Het Concertgebouw: Niklas Paschburg! Op het snijvlak van klassieke en elektronische muziek verleidt componist en pianist Niklas Paschburg zijn publiek met betoverende melodieën om bij weg te dromen. Filmisch en hypnotiserend. Met vanavond onder andere werk van Paschburgs nieuwste album, Svalbard, dat geïnspireerd werd door de archipel Spitsbergen in de Noordelijkse IJszee.

Niklas Paschburg
De 25-jarige componist en pianist Niklas Paschburg verleidt zijn publiek met betoverende melodieën om bij weg te dromen. Filmisch en hypnotiserend. Evenals vakbroeders als Nils Frahm, Olafur Arnalds en Daniel Wohl doet Paschburg klassieke en elektronische muziek samensmelten. Zo begon zijn single Blooming (In C Minor) met een Bach-prelude, waarna Paschburg de luisteraar in zeven minuten meeneemt door zijn eigen klankwereld. Waarin piano centraal staat, en waarin klassieke, elektronische, pop en psychedelische muziek samenkomen.

Svalbard
Niklas Paschburg werd geboren in Hamburg en werkt nu vanuit Berlijn. In 2018 bracht hij zijn debuutalbum Oceanic uit. Een melancholiek en tegelijkertijd energiek album, dat hij opnam in een geïmproviseerde studio met uitzicht op de Oostzee. Paschberg nieuwe album, Svalbard, dat geïnspireerd is door de archipel Spitsbergen in de Noordelijkse IJszee, verschijnt in februari 2020. Het landschap en unieke licht van Spitsbergen inspireerden Paschburg tot een melancholisch album, dat net als het landschap ruige en verstilde stukken kent. Een album waarin Paschburg volgens eigen zeggen steeds dichter bij zijn eigen persoonlijke stem komt.

Niklas Paschburg
Het Concertgebouw, Kleine Zaal
Aanvang: 22:00 uur, open: 21:00 uur
Kaarten: € 20,00 – € 27,50 excl. € 2,50 servicekosten per transactie

Alleen dingen doen is leuk, maar soms is samen nog leuker!

Deel deze activiteit met je familie, vrienden en kennissen.